Flytta företaget

Bygg ditt nya liv på tre dagar!

Personen som myntade uttrycket ”den som väntar på något gott…” har nog aldrig sett en video buffra eller haft plats 127 i Skatteverkets telefonkö. Eftersom alla faktiskt hatar att vänta på saker onödigt länge, så har vi sett till att du slipper. När du flyttar företaget hit är allt redan förberett. Så du kan få det goda direkt i stället.

Att flytta företaget till Örebroregionen är lite som att skära i smör med varm kniv. Vi har nämligen förberett din flytt långt innan du ens tänkt tanken. Förutom att det finns massor av attraktiva lägen och lokaler, så kan du köpa mark med färdiga detaljplaner till ett fast pris här.
Dessutom möter du ett väloljat maskineri med löjligt snabba handläggare, som godkänt bygglov på rekordsnabba tre dagar.
Plus att våra soft landers gärna hjälper dig med flytten.

Vi vet. Det låter lite för bra för att vara sant. Om du tvivlar så kan du fråga företag som faktiskt flyttat hit den senaste tiden. Som Matsmart, till exempel. Du läser om deras flytt längre ner på sidan.

Kontakta en etableringsexpert

Självklart så har vi experter om du vill veta mer om hur man flyttar hit företaget. Som Elias. Han är en så kallad Inward Investment Manager på Business Region Örebro, om ni av någon anledning misstrodde hur mycket expert han är. Kontakta honom nu.

Elias Chabe

Inward Investment Manager
076-551 16 28
019-21 49 75
elias.chabe@orebro.se

Matsmart gjorde ett smart move

 

Matsmart gjorde ett smart move genom att lämna Stockholm för Katrineholm och Katrineholm för Örebro. Det sistnämnda är det smarta, så klart.

Matsmart jobbar för att stoppa matsvinnet, och säljer finfin mat online till bra priser i Sverige, Finland, Danmark och Tyskland. En fredag i april 2021 bestämde de sig för att flytta hit. Inte bara för att de älskar slottet, den forsande ån och kullerstensgatorna i city, utan för att det är ett genidrag rent praktiskt också:

”Örebro passade bäst in, både logistiskt och för att hitta rätt personal”

– Karl Andersson, vd på Matsmart.Innan de kunde flytta hit behövde de bara bygga ett toppmodernt, solcellsdrivet och automatiserat centrallager på hisnande 24 000 kvadratmeter. Sagt och gjort – deras tre fotbollsplaner stora palats stod klart redan i mars 2022. Sa vi att det är smidigt att flytta företaget hit? Om inte, så säger vi det igen.

 

 

Soft landing, det är smidigt det

Tänk att få ha flyt med allt i livet. Få glida räkmacka, kallas för lyckost och alltid se rödljuset slå om till grönt vid varje korsning. Lite så känns det att flytta företaget hit. I alla fall om du tar hjälp av våra soft landers.

Vi vet inte hur de lyckas göra krångliga saker så smidiga, hela tiden.
Vi vet bara att de gör det. Om du hör av dig till dom, kan du få stöd med allt från behovskartläggningar och platsmarknadsföring till medflyttarservice och uppstyrda bussresor. Kontakter, lotsning, bostadsförmedling – you name it, they solve it. Silverskeden är putsad.

Som att det inte vore bjussigt nog, så löser de praktiska livsfrågor för alla medarbetare som vill flytta med. Genom att fixa tillgång till saker som ”näringslivsförtur på bostadsmarknaden” och hjälpa deras eventuella sambos och barn hitta bra jobb och skolor, ser de till att alla blir rotade här på nolltid. Det hela sker dessutom så mjukt att det nästan inte märks. Om vi får gissa så är det nog därför det kallas soft landing till att börja med.

Få stöd med

– Behovskartläggningar
– Platsmarknadsföring
– Arrangering av bussresor
– Förtur för hyresrätter
– Medflyttarservice
– Lediga jobb för medflyttande
– Stöd i frågor om barnomsorg
– Kortare utbildningsinsatser
– Kontakter och nätverk

Kontakta en soft lander

Jenny Johansson

Marknadschef 

076-551 47 09
019-21 13 78
jenny.f.johansson@orebro.se

Clara Tortellini

Projektledare 

076-551 19 49
019-21 53 82
clara.tortellini@orebro.se

Maria Silverlid

Näringslivsutvecklare
076-551 37 37
019-21 11 48
maria.silverlid@orebro.se