Ingenjörstätast

Ingenjörstätare än en lyckad efterfest på Mensa!

Det är ingen slump att Örebroregionen är fylld av ingenjörer. Vi har en lång historia av att välkomna smarta människor med nya idéer. Mycket av vår framgång bygger på det. Redan på 1500-talet rekryterade vi kompetens från Tyskland, Danmark, Skottland och Nederländerna för att förädla det som kom ur våra gruvor.

Vår öppenhet för nya idéer och vår förmåga att lära av nya kulturer har sedan dess lett till att vår region nu är en av Sveriges mest ingenjörstäta platser. Typ 500 år senare har vi mängder av högteknologiska företag med avancerad tillverkning, nystartade tech-företag, IT-företag och spetsforskning inom AI.

Nuförtiden gör vi inte lika många oxplogar, svärd och rustningar.
I stället gör vi raketdelar, robotar och batteridrivna borriggar av stålet. Vi till och med 3D-printar med det. Örebro universitet samarbetar med SAAB inom AI, robotik och 3D-printing, samtidigt som SAAB Dynamics i försvarindustrins hjärta, Karlskoga, stärker Sveriges försvar och förser Ukraina med anti-tank-materiel. Outokumpu revolutionerar industrin med hållbart och återvunnet stål, medan SAAB, Scania och Ericsson investerar i Amexci för att accelerera användningen av additiv tillverkning och Epiroc hjälper gruvindustrin att ställa om till hållbar batteridriven gruvdrift. I Karlskoga finns

Men det handlar inte bara om vad vi kan göra med metaller. Fördelen med att det bor så många ingenjörer i regionen är att de påverkar allt. Deras smartness gör att vi, bortsett från att hantera metaller, är grymma på hållbarhet, tillverkning av läkemedel, logistik, försvarsmateriel, forskning och allt annat som kräver väldigt avancerad hjärngymnastik.

 

 

Är du ingenjör?

Då är det ingen hemlighet att vi vill att du flyttar hit. Dina idéer, din kunskap och din vilja att förändra och förbättra är precis det vi behöver. Inte bara för att hålla alla andra ingenjörer sällskap, utan för att sätta din prägel på staden, regionen och utvecklingen som sker här.
Ett förslag är att du kontaktar en rekryterare eller ett av våra flytthjälpsorakel.