Smart Move

AI i Örebro

Sveriges smartaste IT-hubb

Tänk vad livet vore fattigt utan internet, folk som bryr sig, semester och shopping. Den tanken har fått oss att fokusera på IT, vård och omsorg, turism och logistik. Det låter tråkigt kanske du tänker. Inte alls. För det betyder att vi numera har spjutspetsforskning inom AI, Sveriges bästa sjukhus, massor av turister som besöker oss och galet många företag som etablerar sig här. Massor av jobb, alltså.

Sen vi kom på det smarta i att koppla ihop näringsliv, akademi och offentlig sektor så har vi inte bara blivit en av Sveriges AI-noder utan också sett mängder av startups med teknikfokus ploppa upp. Här finns mängder av företag som jobbar med Sveriges mest techtunga kunder. Som revolutionerar Hollywoods filmteknik, räddar världens bin med AI och låter människor swisha pengar till nära och kära, fast över hela världen och i annan app. Och så finns Sveriges mest omtyckta CMS här, förstås. Bara för att nämna några.

Vi hade förstås, som alla andra, kunnat kalla oss för Sveriges Silicon Valley. Men det hade förutsatt att Google skulle ha sitt huvudkontor här och att de som genom ett trollslag skulle bli bättre än oss på vård och omsorg (!). Dessutom låter vi inte våra smarta techgenier koda fram sina drömmars algoritmer i något slitet garage eller jobba för galningar som hatar trevliga arbetsförhållanden. Så vi briljerar hellre med att vara IT-hubben Örebro – en smältdegel där techsveriges crème de la crème slår sina kloka hjärnor samman, lever livet och förändrar världen på riktigt.