Smart Move

Örebro universitet

Som Tinder fast ingen svajpas bort!

Att företag här i regionen försöker få första tjing på Örebro universitets studenter kan låta egoistiskt. Det vore kanske mer sportsligt att låta resten av företagen i Sverige få samma chans. Glöm det! Vi vill att de stannar kvar här efter studierna.

På Örebro Universitet finns det mängder av kontaktytor mellan studenter och företag och om vi ska vara ärliga så är det inte för studenternas skull. Att få första tjing på unga förmågor med bra utbildning är en kanonaffär för hela regionen. På senaste Campusmässan, som var helt digital och pandemisäkrad, skickades det över 10 000 meddelanden mellan studenter och företag. Ett tydligt tecken på hur uppvaktade studenterna är här. Kanske en av anledningarna till att 8 av 10 studenter som studerar här får jobb.

Nu lanserar vi Smart move Matchmaking – en unik möjlighet för universitetsstudenter att komma i kontakt med stora företag som har rekryteringsbehov.

Tillsammans med Business Region Örebro, Essentiq och Örebro universitet skapar vi nu flera digitala event där man får höra arbetsgivarna själva berätta om vilka karriär- och arbetsmöjligheter de erbjuder. Eventen sänds live från Örebro Universitets lokaler och fina priser kommer delas ut till de som närvarar.

Essentiq består även av en studentplattform, Rookie Student, som är skapad för att underlätta vardagen för universitets-, högskole- och gymnasiestudenter. På deras hemsida har de samlat information kring studierna, ekonomi, bostad, arbetsgivare, karriär och mycket mer.