The power of love

Liggbältet är det nya gnällbältet

Livsglädje ökar sexlusten, sägs det. Det är nog därför vi vuxenkramas så mycket i Örebroregionen. Speciellt i Lekeberg. Där håller de på så mycket att vi nästan blir oroliga.

En jättevanlig googling är ”Hur ofta det är normalt att ha sex”. En amerikansk studie visar att 54 gånger om året är normalt, men vad man som svensk kan dra för slutsatser av det vet vi inget om. För när RFSU undersökte saken så visade det sig att var fjärde person bara ligger en gång varannan månad, eller ännu mer sällan. Dessutom visade det sig att 61 % av alla svenskar upplever problem med låg sexlust. De vanligaste orsakerna är stress, trötthet och brist på egentid.

En smart lösning på problemet är att flytta till ett ställe där du sänker blodtrycket istället för sexlusten. Här i Örebroregionen ökar exempelvis befolkningen i stadig takt, och har gjort det i 10 av 12 kommuner de senaste 10 åren.

Det kanske inte är vetenskapligt bevisat, men det verkar helt enkelt som att vi är lite mer kärleksfulla och ligger med varandra lite mer här. Speciellt i Lekeberg-Lanna, där befolkningen ökat med hela 102 % sedan 2013.

Men där vet vi inte om vi ska glädjas eller vara oroliga.