Smart Move

Om vi låg i USA skulle vi heta Sankta Monika

Är vi i Santa Monica, dricker drinkar och äter smårätter skapta för gudar eller är vi i Örebro? Svårt att veta. Det känns superrimligt att tänka sig att vi bara stannat till på restaurangen Mojo på väg in från piren. Vi har kanske cyklat runt lite på strandpromenaden. Tagit det lugnt. Här inne i den perfekta temperaturen går det nu att ta på stämningen när vi beställer drinkar. Det är elektriskt. Natten är på gång. Allt är OK.

”Jag frågade om de hade gin, de svarade att de hade sextio!”

Örebros eget Ingeborgs håller sig med sextio ginsorter i baren. Det är ändå något. Vad gör de ens med dem alla? Fantastiska drinkar förstås, men det som kanske är bäst med Ingeborgs är den vansinnigt goda maten, den franska innergården som gör att man reser till perfekt värme och plötsligt kan se Korsika i siktigt väder. Det här är bara två exempel på absolut världsklass från Örebro. Det är smart att sikta på att bli bäst.

Inne på Saluhallen måste man leta bord. Den kaosartade sittningen är liksom en del av charmen. AW-gäng vid långbord blandas med folk som sitter i soffan och dricker en Ristretto eller väntar på sin take away. Här beställer man gärna mellansveriges bästa cocktails från Chilango som har en förkärlek för sydamerikanska drinkupplevelser. Meu Deus, que caos!