Smart Move

Put the money where your mouth is!

Om någon påstår att de bor i en stad som älskar kultur så ska du be dem att ”put your money where your mouth is”. Här backar vi upp påståendet med att vi just byggt ett helt kulturkvarter för över en halv miljard kronor. Hela kvarteret i sig ser dessutom ut som ett konstverk på grund av att varför inte understryka hur viktigt kultur är med hela bygget när vi ändå håller på? Det är sedan gammalt.

I kulturkvarteret finns massor av möjligheter att vara kreativ i olika former. Det finns också saker som inte heter nåt med kultur men som ändå är kultur i allra högsta grad. En magiskt bra restaurang tillexempel.

Vi är redan kända för kultur över hela världen. Här baxar vi upp Konst på hög, fixar en Opera på skäret, huserar Svenska kammarorkestern och anordnar OpenART, Skandinaviens största biennal* för samtidskonst. Under OpenArt invaderas stadens gator, torg och vattendrag, kulturscener, köpcenter och fasader under 12 sommarveckor vartannat år av konstnärer från hela världen.

OpenART

* Ordet biennal används inte för att förvirra, glänsa eller låta märkvärdig. Wikipedia beskriver det så här: (italienska biennale, från latinets biennalis, ”tvåårig”) är en utställning eller dylikt som återkommer vartannat år.