Smart Move

Matos som Eau de Cologne

Ett rikt restaurangliv handlar om bra koncept som bidrar till att du vill äta frukost, lunch och dubbla middagar på lokal och att du funderar på om matos kanske är rätt Eau de Cologne för dig. Så om du är villig att lägga undan alla tankar på LCHF, 5:2-dieter och kaloriräknande så vill vi föreslå tre ställen att skaffa din nya doft på.

Frukost: Boulebar
Vad sägs om en fransk frukost/brunch bestående av yoghurt toppad med bärcoulis, en frasig tarte flambée och Kyckling à la ballotine? Är man livsnjutare så avslutar man på franskt manér med pâtisserier och crème brûlée. Tre bien!

Lunch: Saluhallen
Nyfångad lax, lyxig italiensk buffé, Poké bowl, veganskt eller asiatisk streetfood? Inga problem. Här väljer du det du vill ha bland nya och spännande maträtter såväl som välbeprövade klassiker.

Middag: Hachi
Här serveras det omakase – en fast meny som varierar. Omakase betyder ”tillit” och finns det någon man kan lita på så är det en av Sveriges bästa sushikockar. Spansk tonfisk, norrländsk röding, Japans bästa sake och nyriven wasabi serveras till tonerna av gammal hiphop eller reggae.

Mer mat du inte får missa

Boo Natur
Efter att ha jobbat på flertalet Michelinkrogar både i Sverige och England flyttade Joe Devine till Örebro och öppnade Boo Natur, där han erbjuder en unik avsmakningsmeny som ändras varje vecka.

Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog
På Katrinelund kan man njuta av utsikten över Hjälmaren och låt smaklökarna uppleva kökets fantastiska gastronomi. Har man 36.000 kr över kan man ta direktflyget från Bromma och landa på vattnet utanför restaurangen.

Krogen som Inte finns
I en lada på landet har månskenskrögarna Davide och Sandra öppnat Krogen som inte finns, där trollar de med lokala råvaror (när de inte driver gatukök eller kör food truck).

Hjulsjö 103
I Hällefors hittar du surdegsbageriet med Sveriges godaste pizza. Egentligen bara för avhämtning men om du tar med dig egen sax och köper en lokal hantverksöl så får du äta pizzan på plats direkt från kartongen. Vann SM-Guld i Mathantverk 2018 och 2019.

Egastronomi
En matstudio inrymd i en före detta kyrka från 1884. Lokala råvaror och spontana öppettider du måste hålla koll på om du vill ta del av en tiorätters middag i världsklass.

Möt Victoria Riis

Med en vilja att sätta guldkant på vardagen, testar Victoria Riis dagligen nya och spännande recept som hon delar med sig av på sin blogg Matplatsen. Vad sägs om ravioli med serrano-fyllning, glass med smak av brynt smör eller skaldjurslasagne? Läser man Victorias blogg så kan man inte skylla på dålig inspiration när det är dags för middag!

Victoria Riis

Victoria Riis driver bloggen Matplatsen, en av Sveriges största mat- och livsstilsbloggar. Hon gillar att experimentera i köket och på bloggen delar hon med sig av sina bästa recept. Men trots att Victoria idag driver en av Sveriges största matbloggar, har intresset för mat inte alltid funnits där.
– När jag flyttade hemifrån kunde jag knappt koka makaroner!

Läsarna, som från början bestod av hennes mamma och några kompisar, blev allt fler. Fem blev 100 som blev till 1000 och så fortsatte det. Idag har Victoria runt 90 000 besökare i veckan och jobbar med bloggen på heltid.

”Ingen av oss ville pendla den långa tid det krävdes för att ha hus i Stockholm.”

Förutom att dela med sig av recept på bloggen, så visar Victoria även glimtar från sitt liv tillsammans med man och två barn i en villa i Örebro. Victoria kommer ursprungligen från Örebro, men flyttade till Stockholm som ung för att plugga. Livet i Stockholm passade henne bra under en tid, men när hon och hennes man fick barn kände de att de gärna ville byta livet i lägenhet mot ett liv i hus. Men det fanns ett problem.
– Ingen av oss ville pendla den långa tid det krävdes för att ha hus i Stockholm.

Det var då en återkomst till Örebro dök upp i tankarna. Förutom att de hade släkt i staden, kände båda att de kunde få mycket mer för pengarna där. Så flyttlasset gick tillbaka till Örebro.

Victoria älskar livet i Örebro. Hon gillar att staden är full av liv och tycker restaurangutbudet är väldigt bra – något som matbloggaren Victoria såklart har koll på. Befinner du dig i Örebro utan att veta var du ska äta, då tipsar hon om ett besök på Sobi, Fratelli eller Makeriet.

Läs mer på www.matplatsen.net