Smart Move

Ingenjörstätare än en lyckad efterfest på Mensa!

Det är lite som hönan och ägget. Antingen har vi lockat till oss väldigt många ingenjörer för att vi har högteknologiska företag eller så blev det många högteknologiska företag för att det bor så många ingenjörer här. Hur som helst så är de många. Både ingenjörerna och de högteknologiska företagen.

Är man riktigt old school så kan man läsa på Wikipedia att det processats saker i skogarna här sedan bronsåldern. Sen kom någon på titeln ingenjör, byggde städer, insåg att det inte var optimalt att 3D-printa med brons och vips så hade vi avancerad tillverkning med export över hela världen.

Här kan du numera utbilda dig till civilingenjör, 3D-printa grymt avancerade prototyper av personal i rymddräkt på Amexci, jobba inom läkemedelsindustrin eller få vara med och lösa framtidens största miljöutmaningar. Beviset? Bara i Karlskoga lämnas det in fler patentansökningar per capita än någon annan stad i Sverige. Att vara ingenjörstät har sina fördelar.

Så är du ingenjör och söker nya utmaningar ska du packa flyttbilen, flytta hit och möta framtiden på t.ex. Epiroc, Meritor, Ovako, Saab dynamics, Nobel biocare, Amexci, Zinkgruvan mining eller Billerud. Bara för att nämna några av de världsledande företagen här.