Smart Move

Det är smart att bo nära alla

Hade inte en fransk poet snott raden om att alla vägar bär till Rom så hade antagligen Hallsberg varit känt över hela världen vid det här laget. För alla (järn)vägar bär till Hallsberg. På riktigt! Från en av Sveriges största knutpunkter når man t.ex. Stockholm på dryga timmen, Göteborg under två och Köpenhamn på strax över fyra.

I Hallsberg kan du, för en bråkdel av priset jämfört med storstäderna, bo precis som du vill – i stan, på landet eller någonstans mittemellan. Det handlar mest om att du bestämmer dig för hur mycket gräsmatta du orkar klippa. Snart släpps dessutom 30 drömtomter vid sjön Tisaren som man kan försöka paxa genom att ställa sig i tomtkö. Med en sån sjötomt, ett Teams-konto och ett solparasoll så är du rustad för världens lyxigaste remote work.

Bor man inne i Hallsberg så har barnen aldrig längre än fem minuter till fritidsaktiviteter och skola, man kan nästan tro att staden är uppförd för att få barn att röra på sig. Mitt i ligger nämligen ett stort idrottsområde med simhall, friidrottsbana, ishall, bollhall och fotbollsplaner.

Alldeles runt knuten finns naturen. Hundra vackra sjöar, badplatser, fiske, vilda naturupplevelser och allt det där som ingår i en hälsosam livsstil. Är du en van naturmänniska så finns det nästan tillräckligt med vildmark för att fly civilisationen, bygga timmerstuga och leva av naturen. Är du däremot mer av en livsnjutare så finns det vackra vandrings- och cykelleder med färdigbyggda vindskydd så pass nära att det går att somna till favoritserien på Netflix. Eller varför inte slå läger vid magiska White guide restaurangen Boo natur.

Smarta personer sökes!
Är man en av Sveriges största knutpunkter så behöver man alltid fler smarta invånare för att få allt att fungera. Just nu söks det ingenjörer, chefer, projektledare, logistiker och massor av monteringspersonal på Volvo Construction Equipment, SVAB, Arho och Ahlsell. Och inom vårdomsorgen på Hallsbergs kommun söks det sjuksköterskor och andra viktiga tjänster.

Volvo Construction Equipment tillverkar hytter och andra systemkomponenter som sen skickas ut över hela världen, SVAB Hydraulik AB konstruerar joysticks för maskiner, Arho tillverkar robotarmar och Ahlsells centrallager i Hallsberg är ett av de största i Europa.

Andra spännande företag är expansiva Atria som satsar och utvecklar sin fabrik, Postnord som ser till att e-handeln fungerar och Green Cargo som ser till att den skandinaviska logistiken är hållbar.