Move to the beat

Örebro är en erkänt bra musikstad. Här hittar du bland annat en av Skandinaviens största musikhändelser, Live at Heart. Festivalen har varje år fler än 300 konserter utspridda över stan och hit flygs det in osignade artister från hela världen. Konserterna trycks in på varenda restaurang, bar, dansställe, företagskontor och skrubb som går att få tag på.

Skulle olyckan vara framme och samhället stänger ner på grund av en pandemi så är det vi som fixar så att artister kan komma ut och ge folket livemusik. Genom initiativet TrädgårdsLive kan man mitt under brinnande Covid boka en spelning hemma i trädgården med bland annat Thomas Di Leva, Timo Räisänen, Jasmine Kara och Staffan Hellstrand. Typ femtio plus band och massor av ståuppare och trollkarlar går att boka. Tillsammans har de uppträtt för mer än 10 000 personer i sommar trots att det bara får komma 45 personer per gig.

Vill du komma till hit och hänge dig till den pulserade musiken, känna rytmen i kroppen och uppleva en kväll med alla dina sinnen så föreslår vi att du håller koll på den ambulerande liveklubben Mono. De presenterar det bästa från den svenska indiescenen. Klubben förgyller livescenen genom att sikta in sig på det alternativa och det unika med artister som går sin egen väg oavsett genre. Håll koll på deras kommande klubbkvällar, det är ditt ansvar!