Smart Move

Musik i Örebro

Gråt, dansa och må bra

En känd musiker sa en gång att det fascinerande med musik är att den egentligen inte existerar. Till skillnad mot en målning så är musik bara luftmolekyler som slår mot örats trumhinna. Trots det så kan de där nästan obefintliga subtila rörelserna i luften få oss att gråta, dansa eller må bra.

Örebro har länge varit erkänt bra på att få luftmolekyler i rörelse. Här finns mängder av artister, studios, producenter, låtskrivare, klubbar, scener och branschfolk. Här startas band, skrivs musik till världsartister, hålls stora festivaler och vilken genre du än gillar så finns det alltid en livespelning att besöka.

Örebro huserar också Live at Heart, en av Skandinaviens största utställningsfestivaler och branschkonferenser. Under Live at Heart samlas hundratals artister, filmskapare, branschdelegater och tusentals Live at Heart-fans i city. Festivalen har varje år fler än 300 konserter utspridda över stan och hit flygs det in osignade artister från hela världen. Konserterna trycks in på varenda restaurang, bar, dansställe, företagskontor och skrubb som går att få tag på.

Vill du lyssna på oss så har vi satt ihop en lista med ett smakprov på musik härifrån.