Sport i Örebroregionen

Fotboll, Fortnite, hockey eller softball?

Beroende på vem man frågar så är sport antingen något man utför eller något man tittar på. Det kan också vara något man lär ut. Och då menar vi inte så där ocharmigt som när fotbollspappor står och skriker vid sidlinjen utan som ungdomstränare. Här kan man lätt välja alla tre alternativen. Eller ett fjärde – att utbilda sig till Sport manager på Örebro universitet.

Oavsett om du är bortskämd med talang, grym kondition och satsar på att tillhöra eliten eller vill ha ett lag att lära allt du kan så är vi rätt ställe för dig. Här finns elitlag inom nästan alla sporter. Vad sägs om softball, amerikansk fotboll, hockey, fotboll, dans, baseboll eller roller derby för att nämna några? Dessutom så har vi Gelleråsens racingbana i Karlskoga och i Örebro kan man gå snowboardkurser i Sörbybacken som typ nästan ligger mitt inne i stan.

Vill du hellre engagera dig som tränare så finns det inte längre några undanflykter. Med 37 föreningar som har elitverksamhet inom 29 olika idrotter så behövs det engagerade människor. Om ambition finns så kan man bli en ännu proffsigare tränare via ett treårigt
tränarprogram på Örebro universitet.

 

 

Framtidens sport

Vill man vara med och utveckla framtidens sport så kan man läsa 180 poäng Sport Manager på Örebro universitet där det också forskas inom idrott på alla möjliga sätt. Eller kanske börja tidigare genom att utbilda sig till e-sportproffs på gymnasienivå. Tänk att livnära sig genom att spela Fortnite, Dota 2 och Counter-Strike. Drömmen!

I Degerfors lever man för fotboll, i Karlskoga för hockey och i Lindesberg för volleyboll och handboll. Så var du än bosätter dig så har du nära till elitidrott eller den där vanliga sortens idrott de flesta av oss klarar av.