Smart Move

Amerikansk fotboll, hockey eller roller derby?

Det finns folk som säger att sport är viktigt, att man måste röra på sig och inte bara sitta hemma i soffan och äta chips. Sen finns det dom som säger att idrott är VIKTIGT! Alltså, att det viktigaste i livet är att kunna sitta hemma i soffan, titta på en elitmatch och äta chips.

Oavsett om du är du sugen på att tillhöra eliten eller vill ha ett lag att äta chips till så är vi rätt ställe för dig. Här finns elitlag inom nästan alla sporter. Vad sägs om amerikansk fotboll, hockey, fotboll, dans, baseboll eller roller derby för att nämna några? Dessutom så har vi Gelleråsens racingbana i Karlskoga och Örebro är numera Sveriges Padelmecka!

I Örebro finns det mer än 37 föreningar med elitverksamhet inom 29 olika idrotter. Det säger en hel del om oss. Dels att vi är duktiga på att utöva och njuta av idrott såklart, men också att vi är enormt bra på att organisera oss över tid och att sätta höga mål som vi också når.

Apropå att organisera sig inom idrott så är Laget.se ett örebroföretag. Sedan 2004 har de vuxit och är idag Sveriges i särklass största aktör inom administrations- och kommunikationsverktyg för klubbar och lag inom svensk idrott.

I Degerfors lever man för fotboll, i Karlskoga för hockey och i Lindesberg för volleyboll och handboll. Så var du än bosätter dig så har du nära till elitidrott eller den där vanliga sortens idrott de flesta av oss klarar av.

Möt Ubah Kadiè

Ubah Kadiè har sedan barnsben älskat fotboll. Efter att ha spelat själv så är hon idag en pionjär inom sporten. Hon är nämligen en av få kvinnor i världen som jobbar som fotbollsagent.

Ubah Kadiè

Fotbollen har alltid haft en självklar plats i Ubahs hjärta. Hon har vuxit upp i en familj som alla älskar sporten och under hennes uppväxt i Örebro spelade hon själv i fotbollsföreningen Karlslund. Så att jobba med fotboll faller sig väldigt naturligt för Ubah. Men jobbet som fotbollsagent hade hon inte hört talas om förrän hon gick på gymnasiet. En vän till henne behövde en agent och han bad om Ubahs hjälp för att läsa igenom ett avtal. Och det var så det startade. Efter det började hon att leta efter fotbollstalanger på fritiden.

Men det har inte alltid varit lätt. Det är en mansdominerad bransch och det gäller även för damfotbollen. Hon känner att hon som kvinna ofta blivit utmanad av branschen.
– Man behöver bevisa sig själv hela tiden. Till och med för de kvinnliga spelarna har det varit chockerande att det är en annan kvinna som är fotbollsagent. Det är ofta den reaktion man fick av spelare och klubbar i början.

”Vad man än har för drömmar är Örebro en bra stad att starta i.”

Men Ubah har stått på sig. Idag känner hon att det gjort henne starkare och det påverkar henne inte på samma sätt längre. Men det är tydligt att fler kvinnor behövs i branschen. Och för att det ska kunna ske, måste vi börja lyfta fram de kvinnor som idag jobbar inom fotboll menar Ubah.

Ubah driver sedan fyra år tillbaka agenturen Global Kadiè Agency som samarbetar med många agenturer ute i Europa. Även om hon precis flyttat från Örebro, känner hon fortfarande kärlek till staden. Hon har alltid tyckt att Örebro är en stad som man kan uppnå sina drömmar i.
– Jag vill att alla från Örebro ska tro på sig själva, att allt är möjligt. Vad man än har för drömmar är det en bra stad att starta i.

Läs mer om Ubah