Bo på dina drömmars plats

Bränn dina Paulo Coelho-böcker, säg upp dina veckomöten hos livscoachen och flytta till en plats som är rätt, där du kan fokusera på dig själv. Men var inte orolig för ett Into the wild-liv eller radioskugga, för här i Bergslagen finns både bra uppkoppling och fiber! Det gör inte bara livet enklare och roligare i största allmänhet, det gör också att remote work fungerar felfritt.

Bergslagen är på många sätt Sveriges Kalifornien. Här är högt i tak och människors olikheter är det som gör platsen unik. Det finns möjlighet och utrymme för alla att sträcka ut sina vingar och testa sina drömmar.

Det är också enkelt att leva i Bergslagen, allt nödvändigt finns på en armlängds avstånd och allt annat bara en bil- eller tågresa bort. Tåget från Lindesberg till storstaden Örebro tar bara en halvtimme och till huvudstaden Stockholm kan du åka på drygt 2,5 timme.

Vill du ha hjälp så finns proffsiga stjärnmäklare med koll på de bästa bostäderna runt om i Bergslagen. Kontakta någon av dem för att hitta din drömplats och din nya bostad. Om du i stället vill bygga nytt finns det just nu cirka 20 tomter på olika orter i Lindesberg som du kan lägga vantarna på. Dessutom ryktas det om att det kommer ännu fler tomter till salu i kommunen under året.

Mäklarhuset
Fastighetsbyrån
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling
Skogs- och villamäklaren


Upplev Lindesberg

Tänker du att den idylliska Bullerbyn i Astrid Lindgrens sagor är berättelser från en svunnen tid? Fantasin kan bli verklighet i Lindesbergs kommun. Du kanske längtar efter tystnad? Att vakna till fågelkvitter och vindens sus i träden? Att stå en tidig vårdag och hugga ved eller att dagligen gå bredvid en sjö på väg till jobbet? I Lindesberg finns allt från Sveriges bästa skola och barnomsorg, ett sprudlande föreningsliv med elitsatsande idrottsföreningar till platser som erbjuder spektakulära boendemöjligheter och sevärdheter!

Om ni har bestämt er eller funderar på att flytta till Lindesberg, hör av er till Anne Resare på kommunen, anne.resare@lindesberg.se, 0581 811 62, hon kan hjälpa till med jobb, boende och svara på alla frågor om Lindesberg.

Sagornas stad Nora
Nora ligger alldeles intill den glittrande Norasjön, med trånga gränder och färgglada trähus hittar du upplevelser runt varje krök. De pittoreska omgivningarna och det gammalmodiga som kombineras med nytänk och mod. I Nora finns något för alla. Konst, kultur, friluftsliv och butiker med både nytt och gammalt. Ta ett dopp i sjön, äta dagsfärsk glass och upplev historiska miljöer och platser.

Hitta din plats i Hällefors
Hällefors bjuder på livskvalitet varje dag, här kan du bo i en levande landsbygd, nära naturen, helt utan trängsel. Det finns gott om plats för alla att hitta sitt eget svampställe eller fiskevatten, lyssna på det rika fågellivet eller bara njuta av tystnaden. Det finns lika många anledningar att bo i Hällefors som det finns hälleforsare.

Ett gott liv i Ljusnarsberg
I Ljusnarsberg finns alla möjligheter till ett rikt liv med fantastiskt föreningsliv och möjlighet till en aktiv fritid. Kommunen har förskola och skola, vård och omsorg, bibliotek, butiker och torghandel, sevärdheter och vackra naturområden. Här hittar du enkelt ett boende som passar just dig, i det lilla samhället får du ett lugnare tempo, utan trafikljus eller rondeller. Här finns i stället framtidstro, plats för innovationer och entreprenörskap.