Smart Move

OMG! Sveriges skönaste stad

Det är nästan som om någon har planerat Örebro. Ett sagoslott i mitten av en å som rinner rakt genom stan ner mot sommarhärliga Stadsparken, slussen, småbåtshamnen och vidare mot naturreservatet Oset och Rynningeviken. Ett stenkast bort ligger Hjälmarens strand där tusentals Örebroare åker långfärdsskridskor och dricker varm choklad om vintrarna.

Stora gröna parker, uteserveringar överallt och mängder av butiker, krogar, restauranger och caféer. Dessutom mängder av stora lekparker för barnen, Sveriges största badäventyr Lost City, massor att göra för barnen och trevligt folk.

Om det är magi eller marknadskrafter som fixat allt har vi ingen aning! Det finns i alla fall något för alla i Örebro.

Tröttnar man på livet i en stor stad så planerade någon in en vildmark bara 20 minuter bort. Dit kan man göra en dagsutflykt eller leta björn och övernatta i vindskydd bredvid en magisk tjärn. Eller besöka charmiga Nora med kullerstensgator, gamla trähus och ta en fika på sjöpromenaden.

Du behöver inte ta vårt ord för det. Frågar man turister så delar hela 84% ut toppbetygen fyra eller fem till Örebro. Räknar man med de som satte betyget tre (bra) är Örebro uppe i mäktiga 98,4%.