AW i Örebro

Flest AWs vinner!

Afterwork är kanske Sveriges bästa uppfinning. För vem bryr sig (egentligen) om dynamit, nikotinfritt snus, kylskåp, skiftnyckeln, Wettextrasan, ryggsäcken Kånken, blixtlås, Celsius, telefonen, torrmjölk och andra bagateller – när afterwork finns? I Örebro och ställen runtomkring hittar du mängder av ställen som serverar suveräna drinkar i mysiga miljöer – perfekta för en AW.

Örebros egna Ingeborgs håller sig med 60 gin-sorter i baren. Det är ändå något. Vad gör de ens med dem alla? Fantastiska drinkar förstås, men det som kanske är bäst med Ingeborgs är den vansinnigt goda maten, den franska innergården som gör att man reser till perfekt värme och plötsligt kan se Korsika i siktigt väder. Det är smart att sikta på att bli bäst.

Sommarens mest minnesvärda drinkar hittar du på Sorella. Här finns alla möjligheter att anamma den italienska livsstilen genom att äta bra, skratta ofta, älska mycket – mangia bene, ridi spesso, ama molto! Om du inte redan känner till Sorella, ta dig till Stortorget, gå dit det andas mest Italien och möts av Negroniweek, Italicus-torsdag eller baljor fyllda med Prosecco.

I dryckernas brännpunkt, Kopparberg, hittar du John Scott’s – en pub som existerar för att ge människor ett andra vardagsrum. Här möts du av ett ölrum med över 30 ledningar fyllda med öl och cider som slingrar sig upp till baren. Förutom det imponerande dryckesutbudet och mat av hög kvalitet bjuder John Scott’s även på livemusik och härlig stämning.

Luripompa i Laxå, Tiveden är som gjort för dig som gillar att bli lite rund om fötterna efter en lång arbetsdag, eller vilken sommardag som helst egentligen. Namnet Luripompa, som betyder småberusad på väschötska (tänkarnas och poeternas språk), avslöjar stämningen. Njut av hantverksöl, stabila viner, pizza, tivedsburgare, kött å pötäter eller något annat läskande från menyn. Åk hit en sommardag, förslagsvis när det är fint väder, eftersom du blir serverad under bar himmel.

Ölens moder

Ölens moder Örebro, ölens Edens lustgård. Här finns en öl-oas där du kan utforska en av världens högst rankade imperial stout. Närke Kaggen Stormaktsporter (ja, det är en imperial stout) från Närke Kulturbryggeri har legat i topp på Ratebeer.com i mer än ett decennium. Men att hitta den och provsmaka är inte det lättaste eftersom den försvinner snabbare än kvickt från hyllorna på Systembolaget.

Och då har vi inte ens nämnt de andra fantastiska bryggerierna och ölsorterna från Örebrotrakten. En öl från Apex Brewing, Nora Brygghus, Örebro Brygghus, Gammelbacka Bryggeri, Mjödhamnen eller Kopparberg Bryggeri är ett måste för varje ölälskare. Så mycket öl, så lite tid. Skål för Örebroregionen.