Matos som Eau de Cologne

Ett rikt restaurangliv handlar om bra koncept som bidrar till att du vill äta frukost, lunch och dubbla middagar på lokal och att du funderar på om matos kanske är rätt Eau de Cologne för dig. Så om du är villig att lägga undan alla tankar på LCHF, 5:2-dieter och kaloriräknande så vill vi föreslå tre ställen att skaffa din nya doft på.

Frukost: Boulebar
Vad sägs om en fransk frukost/brunch bestående av yoghurt toppad med bärcoulis, en frasig tarte flambée och Kyckling à la ballotine? Är man livsnjutare så avslutar man på franskt manér med pâtisserier och crème brûlée. Tre bien!

Lunch: Saluhallen
Nyfångad lax, lyxig italiensk buffé, Poké bowl, veganskt eller asiatisk streetfood? Inga problem. Här väljer du det du vill ha bland nya och spännande maträtter såväl som välbeprövade klassiker.

Middag: Hachi
Här serveras det omakase - en fast meny som varierar. Omakase betyder "tillit" och finns det någon man kan lita på så är det en av Sveriges bästa sushikockar. Spansk tonfisk, norrländsk röding, Japans bästa sake och nyriven wasabi serveras till tonerna av gammal hiphop eller reggae.

Mer mat du inte får missa

Boo Natur
Efter att ha jobbat på flertalet Michelinkrogar både i Sverige och England flyttade Joe Devine till Örebro och öppnade Boo Natur, där han erbjuder en unik avsmakningsmeny som ändras varje vecka.

Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog
På Katrinelund kan man njuta av utsikten över Hjälmaren och låt smaklökarna uppleva kökets fantastiska gastronomi. Har man 36.000 kr över kan man ta direktflyget från Bromma och landa på vattnet utanför restaurangen.

Krogen som Inte finns
I en lada på landet har månskenskrögarna Davide och Sandra öppnat Krogen som inte finns, där trollar de med lokala råvaror (när de inte driver gatukök eller kör food truck).

Hjulsjö 103
I Hällefors hittar du surdegsbageriet med Sveriges godaste pizza. Egentligen bara för avhämtning men om du tar med dig egen sax och köper en lokal hantverksöl så får du äta pizzan på plats direkt från kartongen. Vann SM-Guld i Mathantverk 2018 och 2019.

Egastronomi
En matstudio inrymd i en före detta kyrka från 1884. Lokala råvaror och spontana öppettider du måste hålla koll på om du vill ta del av en tiorätters middag i världsklass.