Flyttar du hit kan du lätt ta dig härifrån

Det smarta med att bo på en plats som ligger mitt i Sverige är att du har hyfsat nära till allt. På det sättet är vi lite som Rom – typ nästan alla vägar (och järnvägar) leder hit. Och härifrån. Det gör att vi kan ha många fritidsintressen.

Svarta pister, handpillade räkor och landets baksida

Bor du i örebrotrakten men vill ha mycket snö och testa på puckelpist så tar du dig till Sälen på under fyra timmar. Är du ointresserad av snö men gillar dåliga ordvitsar och handpillade räkor så tar du dig med tåg till Göteborg på under tre timmar och tjugo minuter. Vill du hellre känna stresspådrag, trängas med andra och besöka landets baksida så ligger Stockholm bara en och fyrtiofem härifrån med tåg. Man kan dessutom boka sovvagn på tåget, gå och lägga sig och som genom magi, vakna upp i Berlin om man föredrar tyska ordvitsar.

Bläckfiskringar, fish ’n’ chips och romarriket


Spenderar du mycket tid på TikTok så vet du att män tänker på Romarriket minst två gånger i veckan. Vi säger inte att det är sant, men via Örebro Airport kan i alla fall män (och alla andra) flyga till Kroatien och se på ruiner från romartiden.

Härifrån flygs också glada resenärer ner till Teneriffa på mindre än sex timmar och till Grekland på styva tre. Du tar dig dessutom till London på en timme eller till Thailand på olidliga nitton. Grekiska bläckfiskringar, turkost vatten i Kroatien, vita stränder i Thailand, fish ’n chips eller spansk solbränna är alltså inget man behöver gå omkring och sakna.