Jenny gjorde ett Smart Move

Jenny Lauritsen ville ha mer livskvalitet och tog med sig familjen och flyttade från centrala Täby till en gård utanför Nora. Nu prioriterar de att vara ute i naturen och har mer tid till att göra saker tillsammans som familj.

Jenny pluggade till sjuksköterska i Örebro för många år sedan och under den perioden besökte hon Nora. Sedan dess har hon inte kunnat glömma hur mysigt det var. När Jenny och hennes familj hade bestämt sig för att flytta föll valet till slut på denna drömska plats.
– Jag hade Nora i tankarna hela tiden medan vi kollade på andra ställen och kunde inte släppa tankarna på de magiska skogarna som finns häromkring. Det var en kombination av gården och platsen som lockade, dessutom hittade jag jobbet på sjukhuset i Lindesberg. Vi kommer att stanna här, gården har allt som vi önskar, berättar Jenny.

Familjär känsla på Lindesbergs lasarett
När de flyttade fick Jenny jobb på Lindesbergs lasarett. Och även om jobbet och arbetsuppgifter är lika så är klimatet och tempot helt annorlunda jämfört med tidigare arbetsplatser.
– Det är en familjär känsla här, alla hälsar på varandra oavsett vem man är eller vilka kläder man har på sig, det känns mysigt att arbeta på ett mindre sjukhus, säger Jenny.

Jenny tycker att det bästa med att arbeta som sjuksköterska är patientkontakten. Tidigare har hon bland annat arbetat som chef men nu uppskattar hon att komma närmare människorna och ta del av deras liv.

Det nya livet
Även Jennys man och deras barn flyttade med till Nora och alla tycker att det är härligt att komma ut på landet och är nöjda med att kunna leka hur högljutt och mycket de vill utan att någon störs. Barnen pratar mycket om att utöka familjen med djur, den stora drömmen är en häst och förutsättningarna har aldrig varit bättre än nu. Jennys man är mångsysslare, han arbetar som lärare men extraknäcker också som professionell sångare i Nora och ska starta klasser i kung-fu i Lindesberg.

Jenny berättar också om harmonin, om att de har fått mer tid till att vara ute i naturen och att det första hon ser på morgonen är träden utanför.
– Flytten blev bättre än vad jag någonsin hade kunnat föreställa mig. Jag ångrar mig inte en sekund, det är fantastiskt. Allting finns ju här, säger Jenny.