Parker och trollskog

Från djungel till trollskog på 20 minuter

Alla är olika, och vissa av oss är mer olika än andra. När vissa tycker om att vakna upp en dimmig morgon bredvid en liten skogstjärn och koka morgonkaffet över öppen eld så föredrar andra att stanna inne i stan, sitta i en av alla våra centrala parker med en kaffe inköpt på Pressbyrån. Som tur är så finns båda möjligheterna i vår region.


Varje örebroare har i genomsnitt 98 m² park vilket betyder att det är svårare att hitta en Pressbyrå än en mysig sittplats i grönska. Mitt i centrala Örebro ligger Slottsparken som går över i Stadsparken som (nästan) går över i Oset, en gammal soptipp omgjord till ett stort, fågelkvittrande och prunkande naturreservat. Gör man det här till en promenad så stöter man bland annat på en blomstrande stadspark med plaskdamm och stora lekplatser, Wadköping, en småbåtshamn med restaurang och avslutar vid Rävgången som vintertid är fylld av korvgrillande naturälskare med långfärdsskridskor.

Bara 20 minuter bort finns sån där skog som man läser om i sagorna. Uråldriga granar, mossbeklädda dalar, spegelblanka små sjöar, fornlämningar, stora stenblock och mil efter mil av markerade leder att upptäcka. Vare sig det handlar om en dagstur eller en övernattning i ett av alla vindskydd så lovar vi att det är en upplevelse. Visa av erfarenhet så kan vi avslöja att man har mobiltäckning nästan överallt om man inte kan somna utan Netflix.