Smart Move

Från djungel till trollskog på 20 minuter

Alla är olika. Vissa av oss mer än andra. När vissa tycker om att vakna upp en dimmig morgon bredvid en liten skogstjärn och koka morgonkaffet över öppen eld så föredrar andra 30 graders värme, palmer, stora vågor och möjlighet att köpa en latte. Som tur är så finns båda möjligheterna i vår region.

Tio minuters promenad från centrala Örebro ligger Sveriges största badäventyr Lost City. Där finns djungel, vilda forsar, ruiner och sex stora vattenrutschkanor. I tre av dem forsar du fram på gummiring – själv eller tillsammans med en kompis. Innanför porten till Lost City ligger djungelberget med sin långa Vildfors som rusar ner mot den stora bassängen med vågmaskin. Man behöver inte vara barn för att uppskatta sånt. Vi lovar!

Bara 20 minuter bort finns sån där skog som man läser om i sagorna. Uråldriga granar, mossbeklädda dalar, spegelblanka små sjöar, fornlämningar, stora stenblock och mil efter mil av markerade leder att upptäcka. Vare sig det handlar om en dagstur eller en övernattning i ett av alla vindskydd så lovar vi att det är en upplevelse. Visa av erfarenhet så kan vi avslöja att man har mobiltäckning nästan överallt om man inte kan somna utan Netflix.