Smart Move

Varför kallar stockholmare allt för event?

När vi hörde stockholmare berätta att det kan ta nästan två timmar att pendla till jobbet varje morgon eller att två centimeter nysnö kan slå ut ett helt tunnelbanesystem så ville vi först inte tro på det. Det låter osannolikt. Men de menar faktiskt vad de säger. Det är inte klokt!

Ju fler stockholmare vi talade med desto mer förvirrade blev vi. Hur får de ihop livet? Undersökningar visar att föräldrar ägnar nästan 14 timmar i veckan bara åt att skjutsa barnen till fritidsaktiviteter, att 35% av dem blir störda av att medresenärerna i kollektivtrafiken luktar illa och att deras boendekostnader är tre gånger så höga jämfört med våra. Dessutom kallar de minsta lilla sammankomst för event. Vad handlar det om?

Vi blev så tagna att vi satte ihop en välgörenhetsinsats under namnet Rädda en stockholmare. Så vare sig du är orolig över någon som bor i Stockholm eller själv är en stockholmare som tröttnat på stressen så ska du besöka raddaenstockholmare.se eller ringa vårt gratisnummer där en telefonsvarare ger vidare instruktioner.

020-103600 Kostnadsfri rådgivning för stoxkholmare med brutalt höga boendekostnader.